De nieuwste updates, foto's en artikelen kunt u nu lezen op Zuivere Bhakti, de primaire bron van informatie en inspiratie op het web voor de Nederlandse Sanga onder de begeleiding van Sri Srimad Bhaktivedanta Narayana Gosvami Maharaja, de spirituele gids en inspiratie van tienduizenden discipelen en volgelingen wereldwijd.

woensdag 6 februari 2008

Sri Srimad Radha Govinda Gosvami Maharaja


Een paar maanden voordat Srila Prabhupada deze wereld verliet in 1977, bracht Srila Radha Govinda Maharaja
twintig jonge mannen met hem mee die hij had getraind in de instructies van Bhagavad Gita en Srimad Bhagavatam en die initiatie wilden van Srila Prabhupada. Srila Prabhupada vertelde Srila Radha Govinda Maharaja dat hij hun guru was en dat hij hun initiatie moest geven.

Srila Prabhupada heeft in zijn laatste dagen ook duidelijk gemaakt dat hij wilde dat Srila Radha Govinda Maharaja en Srila Gour Govinda Maharaja diksa-initiatie zouden geven na zijn heengaan. De opnames van deze gesprekken zijn helaas verloren gegaan.


Srila Radha Govinda Maharaja woont in Vrindavan en heeft veel respect voor alle Gaudiya Vaisnava Acarya’s. Hij reist vaak en geeft Srimad Bhagavatam Saptah’s en brengt veel tijd door in het lezen en bestuderen van het Srimad Bhagavatam. Net als hijzelf staan zijn discipelen ook bekend als liefdevolle nederige toegewijden.


Vanad 28 maart t/m 3 april geeft Srila Maharaj ji een Bhagavat Saptah in Hoogvliet. Klik voor meer informatie op onderstaande afbeeldingen.




Geen opmerkingen:

Welkom

'Vaisnava Nieuws’ is een alternatief voor de andere hoog politiek georiënteerde websites betreffende de Gaudiya Vaisnava gemeenschap. Zoveel mogelijk nieuws, lezingen & artikelen van en over vele volgelingen van Srila Bhaktisiddhanta Sarasvati Thakur en zijn discipelen die invloed hebben op de levens van de volgelingen van Sri Caitanya Mahaprabhu zullen hier gepost worden.

Het komt in de verste verte niet in me op mijn guru van de uwe of van wie dan ook te onderscheiden. Er bestaat slechts één Guru, die in een oneindige verscheidenheid aan gedaanten verschijnt, om u, mij en alle andere mensen te onderrichten ." [volledige tekst kan hier gelezen worden.] (Srila Prabhupada, 1936)


‘Vaisnava Nieuws’ vervult Srila Prabhupada’s niet-sektarische gemoedsgesteldheid. Er zal weinig aandacht geschonken worden aan “hot topics” of “controversiële” discussies door discipelen en volgelingen. De grootste aandacht gaat specifiek naar de woorden van de Gaudiya Vaisnava Acarya’s en hun bovenzinnelijke realisaties over de missie van Sri Caitanya Mahaprabhu.